Resurse

Baza Sportiva

Baza sportivă a Universităţii Danubius compusă din terenuri multifuncţionale de volei, baschet, tenis şi minifotbal, din poliuretan turnat şi cu instalaţie de nocturnă, o pistă de atletism din tartan lichid şi o sală de sport cu dotări adecvate pentru educația fizică a studenților, este gazda generoasă a activităților cu profil didactic şi a competițiilor sportive ce antrenează echipe ale facultăților şi un număr impresionant de susținători care-şi încurajează colegii din tribună.

În perspectivă, o sală olimpică, unică în Galaţi, va completa zestrea Universității Danubius, instituţia antrenată nu doar în sportul de masă, ci şi în cel de performanţă.

Se organizează periodic campionate ce antrenează echipe constituite din studenţii universităţii, din liceeni şi chiar din sportivii profesionişti ai Clubului Phoenix Galaţi. Cu cei din urmă s-a încheiat un parteneriat, clubul acceptând chiar şi denumirea de Danubius, iar participarea efectivă a acestora la competiţii universitare fiind deja un fapt împlinit. Campionatul Street Ball Grandtour este un exemplu edificator în acest sens.

pista2a

pista3a

Cafeteria

cafeteria photo1

cafeteria photo2

La ultimul nivel al corpului principal al Universității funcționează, încă de la inaugurarea sediului situat la confluența Siretului cu Dunărea, Bufetul ce oferă servicii de tip fast-food pentru studenți, cadre didactice și ceilalți membri ai spațiului academic danubian. Într-un ambient adecvat (spații închise și terasă) studenții și profesorii lor socializează și comunică informal, stabilind astfel coordonatele unei integrări fără complexe în cadrul viitoarelor profesii. Atmosfera sobră și elevată a ambientului, respectată de cei care solicită servicii de profil alimentar, se constituie într-un model de frecventare decentă a unor astfel de incinte care stimulează comunicarea interpersonală și promovează spiritul și cultura comunității.

Camin

DSC 4875RESIZED

În incinta campusului studenţesc Danubius se ridică şi a prins deja contur o clădire ultramodernă ce domină arealul centrului comercial al zonei. Căminul studenţesc, cu regim de hotel universitar, surprinde privirile prin zvelteţea clădirii şi prin modul armonios în care se încadrează în ansamblul arhitectonic universitar.
Construit după rigori tehnice şi arhitectonice de ultimă generaţie, căminul se remarcă şi prin dotările ultramoderne ale fiecărei camere (mobilier, decoraţiuni şi comunicaţii) care vor facilita pentru viitorii locatari conectarea fără nicio problemă la "satul planetar".
O pasarelă de acces direct va lega clădirea hotelului de sălile de curs, facilitând astfel o mobilitate fără ieşire obligatorie prin curtea campusului.

Editura

PREZENTARE

editura udg
Într-un spațiu distinct și într-un ambient tipografic de performanță și creativitate, Editura Universitară Danubius (EUD) își desfășoară activitatea cotidiană de valorizare a cercetării științifice prin disiparea rezultatelor acesteia, cele 9 reviste de specialitate, (Danubius Journals & Danubius Proceedings) cărțile publicate și parteneriatele cu edituri de prestigiu din țară și străinătate fiind instrumente de lucru puse la îndemâna membrilor comunității academice danubiene.

Efortul principal al activității Editurii (EUD) s-a focalizat pe asigurarea suporturilor de curs în format zi, ID/FR, pe publicarea revistelor Universității Danubius, prelucrarea acestora în așa fel încât sa răspundă celor mai exigente standarde editoriale, pe colaborarea cu autori străini în vederea diseminării publicațiilor şi evenimentelor universității.

Editura Universitară „Danubius" este recunoscută de Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, cod 111/2006.

RG-31 Ed. 2 Regulament Editura


Echipa

Redactor Șef: Daniela Monica Robu

Tel: +40.372.361.140

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Editor: Geanina Bounegru

Tel: +40.372.361.141

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 GEANINA BOUNEGRU resize

Operator introducere, validare şi prelucrare date: Andrei Tatulici

Tel: +40.372.361.141

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Andrei Tatulici

Asistent editorial: Gabriela Adina Margarit

E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Biblioteca

PREZENTARE

Biblioteca UDG

Biblioteca Universităţii Danubius, parte fundamentală a ofertei academice, satisface prin dotare şi ambient nevoia de cunoaștere şi de formare profesională a viitorilor specialiști ai economiei naționale şi europene. Cu o colecție de peste 45 000 de volume alcătuită din cărți, colecții de reviste cu profil științific, cărți de patrimoniu, biblioteca este un adjuvant prețios pentru viitorii specialiști în științe juridice, economie, relații internaționale administrație şi comunicare, inclusiv cadrele didactice îşi află aici sursa principală de informare științifică de ultima oră.
Oferta bibliotecii nu se limitează doar la profilele specializărilor existente, achiziția de carte şi publicații vizând şi un demers enciclopedic. Dicționare, enciclopedii, istorii şi alte lucrări cu caracter general sunt puse la dispoziția membrilor comunităţii academice tocmai pentru a evita un act formativ limitat la domeniul de studiu. Deschiderea actului formativ spre domeniilor conexe disciplinelor şi spre cultura generală pune mai bine în valoare personalitatea specialistului, fie el student sau cadru didactic. Cele 10 ore de program zilnic sunt parte esențială a actului formativ din oferta academică.


Modernitatea a impus o organizare a fondului de carte cu accent deosebit pus pe achizițiile de ultimă oră din fiecare domeniu al științelor studiate prin demersul curricular. Nu lipsesc din oferta cărțile profesorilor de la Danubius, cursurile aferente disciplinelor studiate, titlurile de referință din fiecare domeniu, inclusiv un fond vechi de carte provenită din donații, totul accesibil prin sistemul informatic online, astfel ca nicio întrebare nu rămâne fără răspuns, când un cititor trece pragul bibliotecii noastre.
Biblioteca oferă acces și la baze de date românești și străine. Prin bazele de date legislative Sintact și Indaco, utilizatorii bibliotecii sunt conectați la cele mai noi modificări legislative, jurisprudență și doctrină. De asemenea, oferă acces și la 14 reviste online în domeniile drept și economie.
Acordul de aderare la Anelis Plus din 2012, în vigoare încă, aduce un beneficiu inestimabil bibliotecii și întregii universități. Prin accesul la bazele de date străine, ProQuest Central și Cambridge Journals, biblioteca și-a îmbogățit resursele cu peste 22690 de materiale disponibile online, periodice, dizertații, ziare, rapoarte, documente, clipuri video din varii domenii, accesibile pe bază de ip instituțional. Dintre acestea, au fost selectate și listate 7060 de reviste de specialitate de interes pentru domeniile studiate în cadrul universității noastre. Resursele sunt atât în limbă străină, în special în limba engleză, cât și în română.

Pentru detalii accesați link-ul de mai jos:

Reviste românești și străine cu acces online prin acordul Anelis Plus

Sistemul informatic online (Tinread) oferă posibilitatea accesării informațiilor privind resursele bibliotecii. La accesarea link-ului se va schimba opțiunea Căutare cu Căutare avansată, având posibilitatea căutării volumelor în funcție de titlu, autor, subiecte, anul apariției, etc. După selectarea unei anumite lucrări apar informații precum titlu, autor, detalii publicare, ISBN, cotă (prin selectarea opțiunii Profesional) precum și disponibilitatea lor în bibliotecă. Totodată, cititorii au posibilitatea de a intra în dialog online cu bibliotecarii și de a primi informații suplimentare.
Căutarea se va face folosind diacritice. Mai multe informații sunt disponibile pe catalogul online.

CATALOG ONLINE MEDIA 
FOND DE CARTE FACULTATEA DE STIINTE ECONOMICE Fond de carte Facultatea de Științe Economice 2008 - 2019 Fond de carte Facultatea de Științe Economice 2019

 

Echipa

Director: Mirela Tarbă

CV

Tel: +40.372.361.145

Email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

mirela tarba   biblioteca resize

Bibliotecar: Gabriela Gaman

CV

Tel: +40.372.361.145

Email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

GABRIELA GAMAN

Bibliotecar: Nicolae Paun
Tel: +40.372.361.145

Email:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

nicolae   biblioteca

PROGRAM BIBLIOTECA

Luni-Vineri:

8.00 - 18.00

Pe durata vacanței:

8.00 - 16.00

Facultatea De Drept

Secretar şef: ing. Anca Alexandra Dodan
Tel: +40.372.361.207
E-mail: drept@univ-danubius.ro
 

Facultatea de Științe Economice

Secretar șef: economist Viorica - Veronica Serea
Tel: +40.372.361.217
E-mail: economic@univ-danubius.ro

Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale

Secretar șef: economist Daniela Tănase
Tel: +40.372.361.227
E-mail: cri@univ-danubius.ro

RELAȚII CU PUBLICUL

Tel: +40.372.361.251
Tel: +40.372.361.250
Fax: +40.372.361.292

Sus