EEA logoMecanismul Financiar al Spaţiului Economic European (SEE) 2009 – 2014 este implementat în România din 21 martie 2012, ca urmare a semnării Memorandumului de înţelegere între guvernul României şi guvernele din Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.

Acest Mecanism Financiar acoperă mai multe programe de finanţare care au ca scop reducerea discrepanţelor sociale şi economice între ţările SEE şi consolidarea cooperării dintre statele donatoare (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein ) şi ţările beneficiare ale finanţării.

Unul dintre aceste programe de finanţare care a fost accesat de Universitatea Danubius este programul de "Burse şi cooperare interinstituţională", program care se adresează în special învăţământului superior.

Acest program are o valoare totală de 4 444 444 Euro, din care 4 000 000 Euro provin de la ţările donatoare iar restul reprezintă cofinanţare din partea statului român. Programul a demarat în luna iulie 2013 şi se va finaliza în decembrie 2016.

La nivel naţional, Operatorul de Program pentru programul de "Burse şi cooperare interinstituţionala" este Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP). Instituţia care coordonează în Romania întreaga programare şi gestionare a granturilor SEE este Ministerul Fondurilor Europene.

Prin programul de "Burse şi cooperare interinstituţională" se vor finanţa următoarele măsuri:

  • Vizite pregătitoare
  • Proiecte de mobilitate pentru studenţi şi personal din universităţi
  • Proiecte de cooperare interinstituţională

Brosura SEEANPCDEFP estimează ca până la finalul programului să finanţeze mobilitatea a circa 336 de studenţi şi 141 cadre universitare (atât outgoing cât şi incoming), precum şi 10 proiecte de cooperare interinstituţionala şi 20 de vizite pregătitoare.

Principalii beneficiari instituţionali ai acestui program sunt universităţile din România posesoare ale Cartei Erasmus aprobate de Comisia Europeană, iar parteneri vor fi instituţii similare sau organizaţii de stagiu din statele donatoare. În proiectele de cooperare interinstituţională, se mai pot asocia ca parteneri universităţi, institute de cercetare, companii, ONG-uri, atât din statele membre cât şi din celelalte ţări beneficiare ale Mecanismului SEE.

Linkuri utile:

FACULTY OF LAW

Chief Secretary: Anca Alexandra Dodan
Tel: +40.372.361.207
E-mail: drept@univ-danubius.ro
 

FACULTY OF ECONOMIC SCIENCES

Chief Secretary: Viorica - Veronica Serea
Tel: +40.372.361.217
E-mail: economic@univ-danubius.ro

FACULTY OF COMMUNICATION AND INTERNATIONAL RELATIONS

Chief Secretary: Daniela Tănase
Tel: +40.372.361.227
E-mail: cri@univ-danubius.ro

Rector's Office

Senior Assistant to the Rector:
Mihai Ana-Iuliana
Information for Students: +40.372.361.251
Inter-Institutional Relations: +40.372.361.102
Fax: +40.372.361.290
E-mail: rectorat@univ-danubius.ro
 
Sus