Liga Studentilor

STUDENȚII DANUBIENI ȘI-AU ALES LIDERII

 

Înainte de minivacanta de Rusalii, studenții Universității ”Danubius” au organizat alegeri pentru noua conducere a organizației lor, Liga Studenților Danubius.

Așadar, pe 27 mai, au fost aleși membrii Biroului de Conducere al acestei structuri studențești, astfel:

PREȘEDINTE: Georgiana NOROCEA, studentă în anul II la Facultatea de Drept

georgiana bun

”Îmi place mult lucrul în echipă. Împreună vom realiza multe activități, vom demara noi proiecte și vom duce la bun sfârșit proiecte începute de colegii noștri. Studenții trebuie să înțeleagă beneficiile oferite de calitatea de membru activ al Ligii iar noi ne vom concentra asupra promovării acestui aspect.” –Georgiana NOROCEA.

 

VICEPREȘEDINTE: Mihai Viorel DUDA, student în anul II la Facultatea de Drept

duda

 

  

VICEPREȘEDINTE: Mădălina MICU, studentă în anul II la Facultatea de Drept

meme

 

”Studenții vor fi la curent cu ceea ce se întâmplă în universitate, vor participa la training-uri naţionale și au posibilitatea de a afla lucruri noi. Este foarte important să ne facem prieteni atât la nivel local cât şi naţional. Liga studenţilor este mai mult decât o asociaţie, este o familie numeroasă, constructivă. Cât despre calitatea de coordonator, acesta se va evidenţia prin implicare. ” –MĂDĂLINA MICU

 

 

SECRETAR GENERAL: Oana Sorina TĂNASE, studentă în anul II la Facultatea de Drept

Oana 1

 

 

Deși au fost depuse candidaturi din partea studenților de la toate facultățile Universității ”Danubius” – Facultatea de DreptFacultatea de Științe Economice șiFacultatea de Comunicare și Relații Internaționale, studenții de la Drept au preluat majoritar, pentru acest mandat, responsabilitatea reprezentării intereselor colegilor în relația cu structurile de conducere ale acestei Universități precum și în toate aspectele referitoare la viața de student, la drepturile și obligațiile acestora.

Studenții care au candidat pentru aceste funcții s-au remarcat, încă din primul an de studii, prin implicarea deosebită în toate activitățile culturale, științifice, sportive, comunitare etc. Au descoperit că viața de student poate fi altfel, că această etapă a existenței oricărui intelectual nu înseamnă doar ore de curs și de seminar sau așteptarea obositoare a momentului absolvirii ci înseamnă mult mai mult pentru a fi nu doar frumoasă ci și o carte de vizită puternică pentru carieră și pentru dezvoltare personală: implicare, dorință, acțiune, descoperire, parteneriate, competiție și nenumărate experiențe.

Felicitări aleșilor! Continuați ceea ce s-a făcut bine, inovați și arătați că merită să fii student danubian!

Șef Birou Relații Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE


 

 

afis film 30 aprilie

DANUBIUS CINEMA

 

 Liga Studenților ”Danubius” vă invită joi, 30 aprilie, la ora 18:00, să  vizionați filmul săptămânii, SEVEN POUNDS.


 Sinopsis Seven Pounds: Un agent al Fiscului, Ben Thomas (Will Smith),  încearcă să-şi ispăşească o greşeală din trecut ajutând şapte persoane.  Dându-se drept fratele său, Ben schimbă vieţile celor şapte, dar planul său  este dat peste cap când se îndrăgosteşte de Emily (Rosario Dawson) care  suferă de o gravă boală de inimă. Dar ce are oare Ben de gând să facă  după ce-şi duce la îndeplinire planul?

 O capodoperă a cinematografiei americane care relansează o nouă ipoteză  în căutarea fericirii, într-o lume bântuită de colapsuri financiare şi  politicianism: umanitatea. Interpretare magistrală, scenariu excepţional, un  film ce va lăsa urme în contemporaneitatea cinematografică.

 "Seven Pounds" este o dramă scrisă de Grant Nieporte, regizată de italianul Gabriele Muccino şi distribuită de Columbia Pictures.


 

film 31 martie

DANUBIUS CINEMA

 Liga Studenților vă invită marți, 31 martie la ora 16:00 să vizionați filmul Let's  be Cops. Acesta va fi difuzat în Aula Magna a Universității Danubius.

 Este cea mai tare comedie cu poliţişti, doar că... eroii sunt impostori! Doi  prieteni la cataramă (Damon Wayans Jr. şi Jake Johnson) se gândesc serios să  lase metropola pentru orăşelul de baştină şi, ca să mai uite de probleme, se duc  la cea mai tare petrecere cu costume. Îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti, cei doi  amici devin senzaţia cartierului, dar vor ajunge cât ai clipi din ochi să aibă  probleme nu doar cu gansteri în toată regula, ci şi cu detectivi vânduţi mafiei.  Vor face ei faţă provocărilor?

 

Vă așteptăm!


 ZILELE SPORTULUI

Zilele sportului

Incepand de maine, ora 14:00 si pana vineri, la Universitatea Danubius se vor desfasura ,,Zilele Sportului", actiune care provoaca studentii danubieni sa faca putina miscare in aer liber.

 

Fotbal, baschet, volei, handbal, toate aceste sporturi se vor desfasura conform urmatorului calendar:

1. Campionat de fotbal intre facultati:
Miercuri: 14:00: Facultatea de Comunicare - Facultatea de Stiinte Economice
15:00 Facultatea de Drept - Scoala Postliceala ,,Benone Pusca"

Joi: 14:00: Finala Mica 
15:00: Finala Mare

2. Baschet: Poate participa oricine, indiferent de facultate, an de studiu sau sex. Meciurile se vor desfasura miercuri, joi si vineri de la ora 14:00.

3. Volei: Poate participa oricine, indiferent de facultate, an de studiu sau sex. Meciurile se vor desfasura miercuri, joi si vineri de la ora 14:00.

4. Handbal: Poate participa oricine, indiferent de facultate, an de studiu sau sex. Meciurile se vor desfasura miercuri, joi si vineri de la ora 14:00.

 

Pentru campionatul de Fotbal intre Facultati, aveti atasat Regulamentul Oficial AICI


 

 

Redirecționează 2% din impozitul pe venit către Liga Studenților ”Danubius”

 Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, orice contribuabil, poate dispune directionarea a 2% din impozitul pe venit, platit statului, catre orice organizatie non-guvernamentala (asociatie, fundatie etc.) doreste. Practic in acest fel dvs. transmiteti statului modul in care doriti sa fie cheltuita o parte din impozitul dvs. pe venit. Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este, in esenta, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi  directionata de catre fiecare cetatean in parte catre entitatea dorita de acesta !

Daca doriti ca, prin redirectionarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastra l-ati platit statului pentru salariul din anul 2014, sa sprijiniti activitatile, proiectele si evenimentele Ligii Studentilor “Danubius”, urmati in ordine pasii de mai jos, pana la data de 25 MAI 2015.

PASUL 1: 

a) Daca ati avut VENITURI DOAR DIN SALARIU: DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 230 precompletat cu datele Ligii Studentilor ”Danubius” 

sau

b) Daca ati avut si ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI*: DESCARCATI DE AICI FORMULARUL 200 precompletat cu datele Ligii Studentilor ”Danubius”

ANUL precompletat in formular este 2014, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar incheiat 2014.

PASUL 2:

Completati cu datele personale DOAR UNUL DIN CELE DOUA FORMULARE DE MAI SUS, in functie de situatia in care va aflati.

ATENTIE: Formularul se completeaza de mana, in doua exemplare, dintre care unul ramane la dvs. cu numarul de inregistrare primit la depunere de la administratia finantelor publice .

a) pentru VENITURI DIN SALARIU: completati cu datele de identificare (pct. I) si semnatura. Restul rubricilor nu sunt obligatoriu a fi completate (se completeaza doar daca este cazul).

sau

b) pentru ALTE VENITURI IN AFARA SALARIULUI: trebuie completat formularul 200, citind cu atentie instructiunile de mai jos, la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut.

!!! Daca nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit, puteti lasa casuta necompletata, deoarece, cf. art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: "...Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 2% din impozitul datorat ..."  

PASUL 3:

Depuneti formularul DIRECT la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul PRIN POSTA, cu scrisoare recomandata, la Administratia Finantelor Publice a localitatii de domiciliu (potrivit legii este acceptata si adresa unde locuieste efectiv deponentul, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania) sau la Administratia Finantelor Publice corespunzatoare sursei de venit (de ex. adresa companiei/institutiei angajatoare). 

ALTE INFORMATII UTILE:

1. Modelul standard de formular necompletat cu datele Ligii Studentilor ”Danubius” se gaseste pe pagina ANAF, www.anaf.ro  

Datele Ligii Studentilor ”Danubius”de completare a formularelor sunt urmatoarele:

Denumire entitate nonprofit:  LIGII STUDENTILOR ”DANUBIUS”

Cod de identificare fiscala a entitatii non-profit: 25574351

Cont bancar (IBAN): RO75 RNCB 0741 1433 7080 0001

2. In cazul in care doriti sa trimiteti prin posta, programul majoritatii oficiilor postale este unul destul de flexibil: Luni-Vineri: 08:00-19:00 iar unele lucreaza si Sambata: 08:00-14:00.

4. In conformitate cu O.G. nr.92/2003, art.11, alin (4), beneficiarii sumelor obtinute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obtine informatii cu caracter fiscal din care sa reiasa "identitatea vreunei persone fizice sau juridice". In concluzie, in cazul in care doresc, contribuabilii sunt singurii care ar putea solicita informatiile fiscale de mai sus. Totodata, in cazul in care doresc, contribuabilii pot sa comunice fundatiei faptul ca au depus formularele respective.

Pentru mai multe detalii privind activitatile, proiectele si evenimentele Ligii Studentilor “Danubius”, accesati pagina PROIECTE.

Daca doriti mai multe informatii in legatura cu aceasta procedura sau aveti nelamuriri, va rugam sa nu ezitati sa ne contactati. E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

 


 

Vino la LSD

 ALĂTURĂ-TE Ligii Studenților ”Danubius”!

  • ·ai șansa de a-ți pune ideile în practică prin intermediul tuturor proiectelor LSD;

·îți vei dezvolta capacitățile de comunicare, de lucru în echipă, competențele organizatorice și manageriale;

·vei beneficia de numeroase reduceri și gratuități în calitate de membru LSD la teatre, cluburi, cafenele etc

·poți organiza traininguri, conferințe, mese rotunde, diferite evenimente și multe alte activități împreună cu echipa LSD;

·ai oportunitatea de a avea propriul proiect și intreaga susținere a LSD;

·vei dobândi o vastă experiență în organizarea de evenimente, în managerierea proiectelor, în implementarea si dezvoltarea activităților cu caracter științific;

·te vei putea bucura de legea voluntariatului, care este recunoscut ca și experiență profesională;

·vei cunoaște mulți studenți, îți vei face noi prieteni și vei crea noi relații!

·îți vei putea îmbogăți CV-ul prin intermediul tuturor activităților desfășurate împreuna cu LSD;

Contactează-ne pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și FĂ PARTE DIN CEA MAI TARE ECHIPĂ DE STUDENȚI!

 

Sus