Liga Studentilor

Proiecte

ALEGEREA STUDENȚILOR REPREZENTANȚI ÎN STRUCTURILE DE CONDUCERE

Vocea studenților danubieni, membri cu drepturi depline ai comunității universitare Danubius și parteneri în procesul de învățământ, este auzită la nivelul structurilor de conducere prin reprezentanții lor, aleși de studenți, în fiecare an.

În urma alegerilor reprezentanților studenților în structurile de conducere – Consiliile facultăților, organizate pe data de 15 ianuarie de Liga Studenților Danubius, au fost aleși următorii studenți:

Georgiana NOROCEA, studentă în anul II la Facultatea de Drept, vicepreședinte în cadrul LSD.

Aurora BULIMAR, studentă în anul I la Facultatea de Științe Economice, specializarea Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor.

Studenții aleși au dreptul de a-și exprima liber punctul de vedere, de a avea acces la orice informație și procedură privind organizarea, implementarea și evaluarea educației din universitate precum și dreptul de a solicita sprijin din partea universității în cazul în care, studentul, prin excercitarea drepturilor și obligațiilor sale consider că este amenințat sau discriminate de către un membru al comunității academice sau de personalul acestei instituții.

Felicitări și mult succes!

Șef Birou Relații Publice,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

15.01.2015


 

BALUL BOBOCILOR ”DANUBIUS” 2014

 Lupta între gheata şi foc a deschis cea mai frumoasă petrecere a studenţilor danubieni.

Emoţii mari pentru cei doisprezece boboci care au concurat pentru titlul de Miss şi Mister Boboc Danubius.
Bobocii, reprezentanţi ai tuturor facultăţilor Universităţii ”Danubius”, s – au descurcat de minune şi au dat dovadă de multă creativitate şi prezenţă de spirit pe parcursul probelor variate: proba cuvintelor, proba de aptitudini, proba traseului şi proba de cultură generală.
Adelina Daniela STOIAN, studentă la Facultatea de Drept şi Marian Marius ZADACEA, student la Facultatea de Ştiinţe Economice sunt câştigătorii titlurilor de Miss şi Mister Boboc Danubius 2014.

 

Studenţii care au reuşit, în special prin aptitudini, să convingă publicul şi juriul că merită titlul de Miss şi Mister Popularitate Danubius 2014 sunt Daniela IACOB, studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Tiberiu CONSTANTIN, student la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Internaţionale.

Sarcina juriului (format din : Conf. univ. dr. Andy PUŞCĂ, Lect. univ. dr. Ştefan GHEORGHE, Lect univ. dr. Ana Alina IONESCU DUMITRACHE, Lect. univ. dr. Florin POSTOLACHE şi Asist. univ. dr. Daniela POPA) nu a fost deloc uşoară deoarece concurenţii au acţionat ca o adevărată echipă care a reuşit să facă un adevărat spectacol.

Felicităm Liga Studenţilor Danubius pentru organizarea acestui eveniment!
Şef Birou Relaţii Publice,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

Articole presă

http://www.viata-libera.ro/magazin-vlg/61179-balul-bobocilor-la-universitatea-danubius-galati-viata-libera-cotidian

 

21.11.2014  


 

DANUBIUS CINEMA - ,,The Intouchables"

Sinopsis: În urma unui teribil accident cu parapanta, Philippe (Francois Cluzet), un artistocrat înstărit, e nevoit să angajeze un asistent personal și, surprinzător, îl alege pe Driss (Omar Sy), un tânăr din suburbii, proaspăt ieșit din închisoare. Pe scurt, cea mai nepotrivită persoană pentru job.
Lăsând la o parte lipsa lui de experiență, când vine vorba despre umor lucrurile se schimbă radical. Și astfel, toate barierele dispar, lăsând loc celor mai nebunești, ciudate și incredibil de amuzante aventuri, în care Philippe și Driss se antrenează constant, clădind o prietenie puternică, deși improbabilă.

 22.05.2014


 

CEL MAI TARE MECI DE FOTBAL: STUDENTI VS. PROFESORI


21 MAI, ORA 16.00, PE TERENUL DE SPORT AL UNIVERSITĂŢII "DANUBIUS"
Studenţii danubieni au mari şanse să răstoarne regula scorului de 1-0 pentru profesor- student.
Old Boys (Echipa profesorilor danubieni) este gata să demonstreze că şi la activităţile sportive sta mai bine decât tinerii care au complotat deja victoria echipei formate din studenţi de la toate facultăţile Universităţii "Danubius".

Indiferent de rezultat, scopul acestui meci inedit este umanitar, organizatorii (Lect. univ. dr. Florian NUTA, Lect. univ. dr. Ştefan GHEORGHE şi studenţii: Bogdan GRIGORESCU, Mihai HAHUI, Florin PITARIU, reprezentanţi ai Ligii Studenţilor Danubius) dorind cu această ocazie să strângă fonduri pentru un copil care are nevoie de ajutorul nostru. Este vorba despre un caz social al unei fetiţe din Galaţi, imobilizată în scaunul cu rotile, care are nevoie de bani pentru o serie de intervenţii chirurgicale.
TU DIN CE GALERIE VEI FACE PARTE?

Şef Birou Relaţii Publice,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

 

21.05.2014


 

DANUBIUS CINEMA - ,,My sister's keeper"


Sinopsis: Sara şi Brian duc o viaţă idilică alături de cele două fete ale lor. Dar familia ascunde un secret care va ieşi în curând la iveală: fiica cea mică, Anna, s-a născut prin fertilizare in vitro pentru a se potrivi genetic cu sora ei mai mare, Kate, bolnavă de leucemie. Pentru Anna, viaţa a fost un lung şir de operaţii şi transfuzii necesare pentru a-i salva viaţa sorei ei şi, când aceasta întră în blocaj renal şi are nevoie de un transplant de rinichi, Anna îşi dă în judecată părinţii cerând să ia singură decizii cu privire la corpul ei.

08.05.2014


 

CARAVANA ”DANUBIUS„ 2014

Proiectul Caravana „Danubius”  constă în prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii „Danubius” la nivelul  localităţilor din care, an de an, se îndreaptă către Universitatea „Danubius” un număr mare de absolvenţi de liceu care devin astfel beneficiari ai serviciilor educaţionale oferite de Universitatea noastră.

Caravana „Danubius”  organizată de către Biroul de Relaţii Publice și de către Liga Studenților a Universităţii „Danubius  s-a va desfăşurat în perioada martie – mai 2013 în oraşele: Galaţi, Brăila, Bârlad, Focșani, Bacău, Constanţa, Oneşti, Roman, Tecuci, Suceava, Gura Humorului, Botoşani.

Caravana „Danubius” îşi propune să faciliteze interacţiunea între elevii unora dintre cele mai bune instituţii de învăţământ preuniversitar din România şi reprezentanţi ai Universităţii „Danubius” (cadre didactice şi student, echipați cu tricouri și șepci cu însemnele danubiene), în vederea evaluării în timp util a posibilităţilor de continuare a studiilor în cadrul instituţiei noastre.

De asemenea, Biroul de Relații Publice împreună cu Liga Studențlor „Danubius”, prin organizarea acestei Caravane, sporeşte vizibilitatea programelor educaţionale oferite absolvenţilor de liceu.

Articole presa:

http://www.presagalatibraila.com/article/gala%C5%A3i-ora%C5%9Fele-moldovei-preferate-de-caravana-danubius

Martie - Mai 2014


 

SPECTACOL DE CRĂCIUN 

Liga Studenților împreună cu Biroul de Relații Publice au organizat și anul acesta tradiționalul Spectacol de Crăciun. Studenții au invitat profesorii să împodobească împreună cel mai frumos brad, și anume BRADUL DORINȚELOR. 

Spectacolul a fost compus din numeroase momente, dansuri sincron, interpretări de colinde, scenete, toate susținute de către membrii Ligii Studenților, dar și alte momente artistice pregătite de grupuri de copii din afara universității.

Vă dorim pe această cale un Crăciun Fericit și Sărbători Fericite!

17.12.2013


 

BALUL BOBOCILOR ”DANUBIUS” 2013 

De nici două luni studenţi, bobocii Facultăţilor Universităţii „Danubius”, au trecut de primul examen care atestă statutul unui student danubian veritabil care ştie că puţină distracţie este recomandată înaintea unei sesiuni ameninţător de aproape.
Într-o lună de antrenament intens având ca „dirijori” colegi mai mari, buni cunoscători ai paşilor unui bal reuşit, cei 14 boboci organizaţi în 7 perechi, au trecut cu brio probele simpatice ale Balului.

 

Ştafeta preluată de la seniori, prin STREET DANCE, i-a lansat pe bobocei în vâltoarea spectacolului: inventivitate, vorbe cu heliu, creativitate şi un sincron perfect care ne-a demonstrat faptul că cel puţin lucrul în echipă şi l-au însuşit perfect.
Toţi s-au descurcat minunat dar juriul a trebuit să desemneze o Miss Boboc şi un Mister Boboc Danubius 2013, titluri câştigate de Oana Sorina TĂNASE, studentă la Facultatea de Drept şi Adrian TĂNASE, student la aceeaşi Facultate.

Reacţia publicului a votat şi pentru Miss şi Mister Popularitate, doi tineri spontani şi foarte simpatici: Andreea MOGA, Facultatea de Comunicare şi Relaţii Internaţionale şi Adrian TUDOR, Facultatea de Drept.
„Unul dintre cele mai reuşite baluri”, apreciere aparţinând lui Dan FINTESCU – Partidul KissFm, prezentatorul evenimentului, a fost completat de coregrafia realizată de Cezarina CRĂIŢĂ, de momentele artistice oferite de Clubul de Dans Fantezia şi de Ştefana LEPĂDATU.
Distracţia studenţilor a continuat până dimineaţa pe ritmurile mixate de Partidul Kiss Fm.

Studenţii danubieni mulţumesc sponsorilor care au susţinut realizarea acestui eveniment.

Şef Birou Relaţii Publice,
Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Articole presă

http://www.viata-libera.ro/magazin-vlg/48671-galati-viata-libera-cotidian-balul-bobocilor-danubius-2013

22.11.2013


 

 CARAVANA ,,DANUBIUS” 2013

 De 7 ani Caravana Danubius merge prin ţară pentru a prezenta noutăţile ofertei educaţionale pentru liceenii din clasele terminale.

Proiectul Caravana „Danubius”  constă în prezentarea ofertei educaţionale a Universităţii „Danubius” la nivelul  localităţilor din care, an de an, se îndreaptă către Universitatea „Danubius” un număr mare de absolvenţi de liceu care devin astfel beneficiari ai serviciilor educaţionale oferite de Universitatea noastră.

Cele zece oraşe în care opreşte Caravana Danubius – Brăila, Bacău, Bârlad, Botoşani, Constanţa, Focşani, Tecuci, Oneşti, Suceava şi Botoşani nu sunt destinaţii întâmplătoare ci, an de an, tot mai mulţi tineri din aceste zone optează pentru una din specializările Facultăţilor oferite de Universitatea „Danubius".

„Arme" noi

Echipa Caravanei, 15 studenţi şi 3 cadre didactice, a fost înarmată în acest an cu noutăţi şi facilităţi irezistibile:

- programe de studii care garantează locuri de muncă după absolvire;

- scutiri de taxe pentru elevii care obţin la Bacalaureat medii mari, de peste 9.30;

- posibilitatea de a studia la o Universitate de elită şi de a rămâne în oraşul tău salvând astfel părinţii de cheltuielile uriaşe implicate de plecarea la facultate în alt oraş;

- garantarea statutului de ADMIS şi reducerea taxei de înscriere dacă îţi doreşti cu adevărat să urmezi cursurile Universităţii „Danubius" şi te înscrii în iulie, în prima sesiune de admitere ;

- posibilitatea pentru tinerii care nu îşi permit să vină la Galaţi să studieze în campusul universitar Danubius şi se înscriu la forma de învăţământ la distanţă de a fi mereu conectaţi cu profesorii şi cu ceilalţi colegi prin intermediul Platformei SAKAI. Universitatea „Danubius" este singura universitate care exploatează eficient acest canal modern de comunicare;

- posibilitatea de a pleca în străinătate prin granturile ERASMUS, pentru a studia la Universităţi de prestigiu din Europa;

- posibilitatea de a fi activ în oraşul tău, de a organiza, în calitatea ta de student danubian, împreună cu ceilalţi colegi, evenimente culturale, sportive, ştiinţifice, concursuri, de a încheia parteneriate cu alte organizaţii studenţeşti sau de elevi în acest sens. Universitatea răsplăteşte studenţii implicaţi scutindu-i de taxe!

Şef Birou Relaţii Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Articole presa:

http://www.edumanager.ro/articol.php?id=12189

Martie - Mai 2013


 

Poveste de Crăciun". Narator: Universitatea „Danubius"

Poveste de Crăciun". Narator: Universitatea „Danubius"

A fost odată, este şi va mai fi în toţi anii Spectacolul Poveste de Crăciun organizat de Universitatea „Danubius" și de către Liga Studenților.

Spiriduşii lui Moş Crăciun au fost studenţii danubieni ale căror aripi nu au încetat să bată de la ultimul eveniment, Balul Bobocilor. Năzdrăvanii spiriduşi danubieni au pregătit file de teatru, dans şi colinde pentru spectatori.

În Aula Magna, căsuţa poveştii noastre, au fost şi îngeraşii lui Moş Crăciun, întruchipaţi de copiii de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri ale căror voci au fost reunite în cor cu multă răbdare şi creativitate de către doamna profesor Carmen MIHALCEA, o adevărată Mary Poppins în povestea noastră. Îngeraşi mai avem. Tot copilaşi dar ai Fundaţiei Inimă de copil care au venit la noi să ne colinde sub îndrumarea Zânei Măseluţe, Sanda DOCAN. Folk-ul, genul muzical apropiat inimilor tinere, asigură finalul fericit al poveştii. Mesajul muzicii folk a fost transmis de chitarele formaţiei Strada Mare, invitat special al Spectacolului.

De Crăciun ... fii mai bun! Universitatea "Danubius" în parteneriat cu Fundaţia Theo, a organizat campania Dăruieşte o jucărie! , fiind prilejul perfect de a aduce un strop de bucurie în inimile copiilor nevoiaşi prin simplul dar al unei jucării.

Şef Birou Relaţii Publice,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Decembrie 2012


 

 BALUL BOBOCILOR ”DANUBIUS” 2012

Pentru mulţi tineri, primul an de studenţie înseamnă, după doisprezece ani de şcoală, o pauză sau şansa de a experimenta viaţa departe de părinţi. Majoritatea studenţilor boboci de la Universitatea "Danubius" din Galaţi, din dorinţa de a se integra cât mai repede şi bine în comunitatea academică, sunt interesaţi ca primul an să nu fie nicidecum o pauză ci… doresc acţiune. Unii ştiinţifică, alţii didactică şi mai toţi culturală.

Dorinţa le este nu doar respectată ci chiar încurajată de profesorii lor, pentru că studenţii danubieni ştiu să se distreze inteligent. Baluri mascate în scop caritabil, spectacole cu orice prilej, jocuri în echipă în cadrul diferitelor workshop-uri şi… Balul Bobocilor Danubius.

După atâta joc şi joacă prin dans, prin muzică şi iar prin dans, joc de rol, "boboceii" au încheiat seara printr-o joacă de cuvinte, probă care a făcut diferenţa. Au fost spontani, originali şi foarte creativi. 

 

Ambasadoarea frumuseţii nu putea fi decât o studentă de la specializarea Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Internaţionale, Margareta Dorofte, aceasta câştigând, cu multă diplomaţie, titlul de Miss Boboc Danubius 2012.

Aceeaşi Facultate dar specializarea Comunicare şi Relaţii Publice, contrazice statisticile potrivit cărora relaţiile publice sunt asociate cu fetele frumoase şi deştepte, contrabalansând talerele balanţei profesiei în discuţie în favoarea studentului Mihai Hahui. Bun comunicator, Mihai a stimulat interesul juriului pentru propriile sale caracteristici de identitate. Putem spune că a fost primul său client pentru promovarea imaginii. Rezultatul: Mister Boboc Danubius 2012.

Născuţi în zodia veseliei, Laura Denescu, studentă la Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea ECTS şi Paul Istrate, student la Facultatea de Drept, au câştigat titlurile de Miss şi Mister Popularitate. "Toţi sunteţi frumoşi şi v-aţi descurcat bine", a declarat Preşedintele juriului, Conf. univ. dr. Andy Puşcă, înainte de anunţarea câştigătorilor.

Petrecerea s-a încheiat abia după recitalul Ralukăi, invitatul special al Balului.

Articole presa:

http://edumanager.ro/articol.php?id=11916

Noiembrie 2012


 

Sus