Noutăţi

Federația Română de Fotbal și Universitatea ”Danubius", parteneri pentru educație sportivă la cele mai înalte standarde


afis FRF MECI DE FOTBAL 14 SEPTEMBRIE


Educația, chiar și la nivel universitar, este completă dacă implică mintea și corpul.

Reintroducerea educației fizice în curricula facultăților Universității ”Danubius” a reprezentat unul dintre punctele strategice atinse de Universitatea ”Danubius” din Galați, interesul acestei universități pentru implicarea studenților în activități sportive fiind manifestat încă de la înființare, când exista disciplina educație fizică în planurile de învățământ ale facultăților.

Studenții, dar și întreg personalul Universității ”Danubius”, au organizat, în decursul anilor, numeroase evenimente sportive, sportul oferind, dezvoltând și valorificând valențe complexe și diferite ale competiției, organizării, lucrului în echipă și pentru echipă, suport etc. toate acestea fiind advărate competențe integrate în educația de calitate.

Pentru promovarea unei educații sportive la cele mai înalte standarde, Federația Română de Fotbal (FRF) și Universitatea ”Danubius” vor semna, vineri, 14 septembrie, începând cu ora 10.00, în Sala Senatului acestei universități, un protocol de colaborare.

În cadrul acestui eveniment, Președintele FRF, domnul Răzvan BURLEANU și Rectorul Universității ”Danubius”, domnul Conf. univ. dr. Andy Corneliu PUȘCĂ, vor pune în valoare detalii despre importanța colaborării dintre mediul universitar și reprezentanții sportului la nivel central și local, lansând premisele pentru dezvoltarea de proiecte de colaborare în domeniul educației sportive și de programe universitare și postuniversitare care vor facilita dobândirea unor competențe specifice acestui sector educațional.

Responsabili pentru desfășurarea acestui parteneriat, din partea Federației Române de Fotbal este dl. Constantin-Florin Șari, manager de responsabilitate socială și bună guvernanță, iar din partea Universității Danubius” din Galaţi, dl. Conf. univ. dr. Florian Marcel Nuţă.

Agenda evenimentului pevede și un meci de fotbal între echipele acestei universități: Danubius Old Boys (profesori / personal al universității) și Danubius Young Wolves (studenții/ absolvenții universitatii).

Sunt invitați să participe la acest eveniment personalități din domeniul academic și sportiv .

Intrarea este liberă.

Agenda evenimentului

 

Purtător de cuvânt – Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus