Noutăţi

VIITORII JURIȘTI ȘI PSIHOLOGI, ACCES LA CĂRȚI VII: FAȚĂ ÎN FAȚĂ CU TINERI INFRACTORI AFLAȚI ÎN EXECUTAREA PEDEPSELOR

detentie 3

Dreptul penal, criminologia, dreptul execuțional penal, dreptul procesual penal, psihologia judiciară au fost disciplinele care au vibrat intens, astăzi, 14. 12. 2018, pentru 2 ore, în interacțiunea directă dintre viitorii profesioniști ai dreptului – studenții Facultății de Drept și cei care au săvârșit infracțiuni contra persoanei – infractori majori care au săvârșit fapte penale când erau minori și care se află în Centrul de detenție Brăila Tichilești.

Studenții au ascultat patru povești adevărate care au atestat ușurința prin care drogurile, ignoranța din partea familiei, lăcomia, anturajul, ura, imaturitatea transpusă în inconștiență, distrug destine.

detentie 1 copy

Posibilitatea de a adresa direct întrebări și de a primi răspunsuri de la cei care au săvârșit infracțiuni contra persoanei (omor, omor calificat, proxenetism, trafic de minori) și contra patrimoniului (tâlhărie) despre modalitățile faptice de săvârșire a faptelor, despre latura subiectivă a infracțiunilor (vinovăția faptuitorilor), despre executarea pedepselor și modul în care au fost individualizate, despre șansele de reintegrare socială a acestor tineri după momentul eliberării (rolul probațiunii), despre atitudinea lor intelectivă după săvârșirea acestor fapte penale etc. valorează imens în completarea actului didactic, în înțelegerea teoriei predate și dezbătute la orele de curs ale diferitelor discipline care se intersectează cu tematica acestei mese rotunde: Criminalitatea juvenilă. Infracțiuni contra persoanei.

detentie 2

Astfel, studenții din cadrul Universității ”Danubius” au parcurs un altfel de curs. Un curs despre viață, în primul rând, despre sensibila graniță dintre a fi un om liber și a deveni un infractor aflat în executarea pedepsei.

Evenimentul a fost organizat de Facultatea de Drept – Cercul Științific Studențesc de Drept Public ”Nicolae Titulescu” în parteneriat cu Centrul de Detenție Brăila Tichilești, Facultatea de Comunicare și Relații Internaționale – specializarea Psihologie, Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră și Liga Studenților Danubius.

Multumim, în mod deosebit, conducerii Centrului de Detenție Brăila Tichilești, doamnei Comisar – Sef Adriana BRÂNZEA (Director adjunct Serviciul de Reintegrare Socială ) și domnului Didi MILER (fost director Serviciul de Reintegrare Socială – Penitenciarul Brăila).

Purtător de cuvânt - Universitatea ”Danubius”,

Ana Alina IONESCU DUMITRACHE

Lasă un comentariu

Asiguraţi-vă că introduceţi informaţiile necesare unde este indicat (*). Codul HTML nu este permis.

Stai Conectat

captcha  

Sus